♦️مبلغ مشخصی را تعیین کنید
برای پولی که به عنوان پول توجیبی به فرزند خود می دهید، زمان و مقدار مشخصی را تعیین کنید و به این قواعد پایبند باشید. این کار به کودک شما می آموزد که باید برای هزینه های خود حدودی را تعیین کند. به نوعی این کار آغاز آموزش برنامه ریزی به کودکان است. در مورد مبلغ این پول دقت داشته باشید.
هزینه های فرزندتان را مناسب با سن و شرایط او و خانواده برآورده و سعی کنید پولی که به او می دهید، برای او کافی باشد. پول کمتر از مقدار مورد نیاز او، باعث می شود او خیلی زود با مشکلات اقتصادی رو در رو شود و خود را ناتوان احساس کند و پول بیش از نیاز کودکان هم معمولا آنها را به سمت مصارف تصنعی که برای شان خالی از خطر نیست می کشاند و پول توجیبی اش را بدون فکر، خرج کند.
♦️دریافت پول توجیبی را به انجام وظایف کودک وابسته نکنید
یکی از رفتارهای بسیار اشتباه والدین، وابسته کردن دریافت پول توجیبی به انجام وظایف کودک در منزل، مدرسه و یا انجام امور درسی است. این رفتار باعث می شود که رفتار کودک شما شرطی شود و همواره برای انجام اموری که بخشی از وظایف اوست انتظار جبران داشته باشد و این توقع، آینده او را دچار مخاطره می کند. او باید بیاموزد که برخی از امور، جزئی از مسئولیت های اوست. مسئولیت هایی که در صورت عدم توجه به آن بازخواست می شود. به طور کلی سعی کنید هدیه های نقدی را محدود کنید و برای تقدیر از فرزند خود برای انجام وظایف خود هدیه های کوچکی چون کتاب، لوازم التحریر و یا وسایل مورد نیاز او را در نظر بگیرید.
آموزش مدیریت پول به فرزندان
1️⃣ پول توجیبی از بسیاری از قشقرقها و زیادهخواهیهای کودک جلوگیری میکند و به او اعتمادبهنفس میدهد.
2️⃣ پول توجیبی به پولی گفته می شود که کودک می تواند با آن خرید روزانه (تنقلات) خود را انجام دهد.
3️⃣ پول توجیبی شامل تنبیه نمی شود یعنی برای تنبیه نباید آن را از کودک گرفت.
4️⃣ می توان از 4 سالگی برای کودک پول توجیبی در نظر گرفت .
5️⃣ والدین ابتدا پول تو جیبی را روزانه، سپس هفتگی، بعد هر پانزده روز و در آخر، ابتدای هرماه به کودک پرداخت نمایند.
6️⃣ هر سال در روز بعد از جشن تولد کودک، این پول را افزایش دهید و از روزانه به هفتگی ، پانزده روزه و ماهانه تبدیل نمایید .
7️⃣ کودک این حق را دارد که خود، برای خرج کردن آن پول تصمیم بگیرد، این که با آن پول چه بخرد و یا این که اصلا خرید کند یا آن را در قلک پس انداز کند.
8️⃣ اگر پول کودک تمام شد پول بیشتری به او پرداخت نکنید. با این کار چگونگی مدیریت پول را به او خواهید آموخت.